Na de drukte rondom Pasen en Pinksteren gaan we langzaam maar zeker naar de vakantieperiode toe. Een mooie tijd om stil te staan bij de afgelopen periode, maar ook om vooruit te kijken. Veel vrijwilligers maken het mogelijk dat alles draait en blijft draaien, waarvoor veel dank. Een hoop mensen dragen zo, ieder op zijn of haar eigen manier, een steentje bij aan de gemeenschap.  Voor sommigen is het heel gewoon, een ander weet niet beter, misschien doe je het wel omdat het van je verwacht wordt. En wellicht ben je inmiddels bij een werkgroep gestopt, maar wil je wel betrokken blijven. Of wil je gewoon een keer iets anders doen, of een andere ervaring op doen.

Zo staat ons op het gebied van de automatisering nog heel wat te wachten. De ledenadministratie en de kerkbalans gaan over op andere software, en de begraafplaats-administratie moet nog helemaal digitaal gemaakt worden. Het is wenselijk dat voor iedere discipline tenminste 2 personen weten hoe dit allemaal werkt. En je raadt het al, zover zijn we nog niet.

En dan is er ook nog de Beheercommissie waar binnen een jaar de vacature van penningmeester en van onderhoudsman beschikbaar komen, naast de al bestaande vacature van secretaris. Dan hebben we het nog niet eens over de diverse werkgroepen, zoals bijvoorbeeld het wijkcontact, waar men ook best wat versterking kan gebruiken.

Kortom, denk er de komende tijd nog eens rustig over na. Krijg je wel voldoening of uitdaging genoeg uit dat wat je doet? Of wil je juist wat gaan doen? Ik hoop van harte dat de aanmeldingen binnen stromen en na de zomervakantie de mailbox vol staat met aanmeldingen. Dan neem ik de uitdaging aan alle mail bij de juiste werkgroepen te krijgen en/of netjes te beantwoorden. Doe je mee? Samen maken we het nog mooier dan het nu al is. Meld je aan op bestuur.adrianus@planet.nl.     

Door: Andy Bijlemeer, namens de BCP