Zondag 22 April deed ik samen met 13 andere kinderen mijn 1e Heilige Communie in Langeraar. ’s Morgens vroeg opgestaan om mijn mooiste kleren aan te doen. Daarna op tijd naar de kerk om eerst foto’s te maken in de tuin van de kerk met mijn ouders en zus en ook met alle kinderen, Pastor Jagerman en Diaken van Aarle.

Toen was het eindelijk 11.15 uur en begon de viering, we liepen met alle communicanten en de pastor een rondje door de kerk met onze doopkaars. Bij het altaar werd deze aangestoken en mochten wij op het altaar zitten. Bij het dekken van de tafel mochten wij allemaal helpen. Ik mocht de belletjes brengen.

Daarna mochten we bij onze ouders gaan zitten en was het grote moment daar. Best spannend, want waar smaakt zo’n hostie naar?

Ik kreeg mijn 1e Heilige Communie samen met papa, mama en Bianca. Daarna ging ik bij de jongens en meisjes van kinderkoor ‘De Vrolijke Noot’ zitten om de laatste liedjes met hun mee te zingen. Wat een prachtige viering.

Iedereen van het Ankerteam bedankt voor het helpen bij de voorbereidingen. Pastor Jagerman en Diaken van Aarle  bedankt voor het voorgaan tijdens deze bijzondere en mooie dag.

Door:  Francesca Loos (een van de 13 communicantjes)