Voor het 25e jaar op rij trekt de Pinksternoveen langs verschillende kerken door het Groene Hart. In deze negen dagen op weg naar Pinksteren komen deelnemers van 11 tot en met 19 mei samen voor gebed, elke dag in een andere kerk. Op enkele dagen is dat in oecumenisch verband. De noveen wordt gebeden in kerken langs twee routes: door de omgeving van Alphen aan de Rijn en van Gouda. Wel starten en eindigen de routes samen, zoals op deze eerste avond waar ruim honderd parochianen uit de wijde omtrek naar de HH. Petrus en Pauluskerk in Aarlanderveen zijn gekomen.

“Bidden is voor mij een wezenlijk onderdeel van het christelijk leven”, zegt Karin van Tol die de eerste avond in Aarlanderveen als gebedsleider met twee andere gebedsleiders verzorgt. “Ik haal kracht en steun uit het gebed en het versterkt mijn band met God. Om nu zo met elkaar te bidden tijdens de Pinkster-noveen geeft een saamhorig-heid. Dat er zo’n grote opkomst is, laat zien dat mensen het belangrijk vinden om samen biddend op weg te gaan naar Pinksteren.”

Lees meer…>>>