Wat hebben we toch een geweldige bloemengroep. Donderdag 12 april was de hele groep bij elkaar en kreeg een workshop aangeboden door Yvonne de Carpentier, een professioneel bloemiste. Eerst werd de tuin rondom de kerk bekeken en kon Yvonne uitleggen welke planten, bloemen en bladeren het goed doen in een mooi bloemstuk. Maar goed dat we ook zo’n geweldige tuingroep hebben die de tuin toch maar prima verzorgd. Daarna bestond de workshop uit het maken van een bloemstuk in een mand, voor aan de pilaren. Daarna gaf Yvonne nog aanwijzingen voor het maken van grote bloemstukken, want aan kleine tafelstukjes heb je niet zo veel in een grote kerk!! Er werd een gezellige lunchpauze ingelast en daarna werd er weer doorgewerkt want de eerstvolgende zondag was het feest van de 1e Communie voor 16 kinderen. Een mooi getal, want zo kon aan elk van de 8 pilaren naast de bloemstukken ook een tekening van de communicanten worden opgehangen. Het waren uitvergrotingen van de zelfportretjes die ook in het liturgieboekje waren afgedrukt. Samen met de mooie witte doeken links en rechts van het hoogaltaar was de kerk weer geweldig versierd een 1e communiefeest waardig.

Dames, weer hartelijk dank daar voor!

BCP