Donderdag 10 mei is het feest van de Hemelvaart van Christus. Daarmee begint de laatste etappe van de Paastijd: de negendaagse op weg naar Pinksteren. Met Pinksteren viert de Kerk de komst van de Heilige Geest.

Mgr. Van den Hende biedt parochianen in het Jaar van Gebed een pinksternoveen aan. Mgr. Van den Hende: β€œAls wij ernst maken met het uitzien naar de kracht van de Heilige Geest, dan is dat een uiting van geloof in Jezus en zijn belofte. Het noveengebed bewerkt dat wij werkelijk openstaan voor de hulp van God, omdat we durven vragen om de kracht en leiding van de Heilige Geest: voor onszelf, voor de Kerk als netwerk van liefde en voor allen in onze wereld.”

Het gebed wordt elk van de negen dagen voorafgegaan door een korte tekst ter bezinning over de Heilige Geest als de Geest van de waarheid, als trooster en helper, de Geest van wijsheid en verstand, de Geest van sterkte. De teksten gaan daarnaast ook over de Heilige Geest en gebed, de sacramenten, de Kerk, de Geest die dichtbij ons is en die ons aanraakt en inspireert, en over de gaven van de Heilige Geest.