“Hoe ervaar ik dat God tot mij spreekt? Dat is als ik ineens een oplossing heb voor een vraag of een probleem waar ik mee zit, of als ik ineens een stuk rust voel.” Op zondag 6 mei vertelt pastoor Jack Glas aan Leo Fijen in het Geloofsgesprek hoe belangrijk gebed is. “Toen ik de keuze aan het maken was om priester te worden heeft bijvoorbeeld de aanbidding van het Allerheiligste voor mij een grote rol gespeeld.”

Gebed is het thema van dit Geloofsgesprek dat is opgenomen in het diocesane Jaar van Gebed. Vanwege de start van de meimaand vertelt pastoor Glas ook over de bijzondere betekenis van Maria. “Ik ben pastoor van een grote federatie met een maximale afstand van 40 minuten rijden. Dus ik zit vaak lang genoeg in de auto om even de rozenkrans te bidden in de vorm van een tientje. Dat is denk ik het gebed dat ik het meeste bid.” Pastoor Glas spreekt over de overgave van Maria: “We leven in een wereld waarin gezegd wordt dat je assertief moet zijn, voor jezelf op moet komen, vooral de regie in handen moet hebben. Maar Maria zegt: Mij geschiede naar uw woord. En ze gaat die weg. Ze zegt ‘ja’ en speelt zo een belangrijke rol in het heilsplan van God. Dat is heel bijzonder.”

Lees meer >>>

Klik HIER voor de uitzending van het Geloofsgesprek