Op 12 jarige leeftijd ging hij in 1953 voor de eerste keer mee met de Stille Omgang, de jaarlijkse bedevaart naar Amsterdam om het wonder te gedenken dat daar in het jaar 1345 plaatsvond. Jaarlijks komen duizenden mensen naar Amsterdam om, in de vastenperiode, dit te gedenken en gelijktijdig boete te doen voor de tekortkomingen van de mensheid. Na de Reformatie verboden, maar stilzwijgend met grote aantallen biddend door de stad te lopen, is de jaarlijkse omgang ook een signaal naar de buitenwereld geworden dat vrijheid van godsdienst een groot goed is.

Leo heeft op 20 jarige leeftijd, samen met zijn oudere broers, vanuit Zevenhoven naar Amsterdam gelopen om daarna de boetetocht door de meest donkere en rumoerige buurt te lopen. Na de Eucharistieviering in de kapel van het Begijnhof aan het Spui, waar pastoor Glas, pastor Bosma en Diaken van Aarle voorgingen, werd ook dit jaar de Stille Omgang gelopen door een ijskoude stad. Voor Leo was dit de 65ste keer, een unicum Vanuit de Clara & Franciscus Federatie maakten 80 pelgrims de bedevaart. Bij thuiskomst was er voor de deelnemers uit Langeraar en Aarlanderveen een broodmaaltijd in het Koetshuis te Langeraar. Leo van Veen werd hierbij gehuldigd en ontving uit handen van Diaken van Aarle de Zilveren Erepenning van de Stille Omgang.  Cees van der Vlugt dankte Leo voor de samenwerking in de organisatie en overhandigde hem een boek over de geschiedenis van de Stille Omgang en het Begijnhof. Bloemen en applaus onderstreepte dit bijzondere jubileum.