De Rotterdamse bisschop Mgr. Van den Hende loopt zaterdag 24 maart een ochtend mee met de Pelgrimstocht Vastenactie. Die dag lopen de deelnemers van Woerden via Driebruggen en Sluipwijk naar Bodegraven. Deze etappe is onderdeel van een driedaagse Pelgrimstocht met als thema “In het Groene Hart geraakt”.

Sinds 2011 organiseert Vastenactie jaarlijks een driedaagse pelgrimstocht in de Veertigdagentijd, ergens in het Nederland. Voor de deelnemers is deze pelgrimstocht een bezinningstocht ter voorbereiding van Pasen. Het is tevens een sponsortocht voor het centrale ontwikkelingsproject van de Vastenactie. Dat is dit jaar een armoedebestrijdingsprogramma in het Noorden van Zambia, waar ruim 15% van de bevolking besmet is met hiv/aids.

Dit jaar vindt de Pelgrimstocht plaats in het Groene Hart, in de driehoek Bodegraven – Noorden – Woerden. Op de eerste dag, donderdag 22 maart, lopen de deelnemers van Bodegraven via Nieuwkoop en de Lourdesgrot van Zevenhoven naar Noorden. Op vrijdag voert de tocht van Noorden via Woerdense Verlaat en Kanis naar Woerden, om op zaterdag weer terug te keren in Bodegraven. Elke dag zijn er onderweg vijf bezinningsmomenten.

De belangstelling voor deze Pelgrimstocht is goed. “Op 10 maart hadden we al 66 aanmeldingen voor de donderdag, 58 voor de vrijdag en 57 voor de zaterdag”, aldus Peter Oorthuizen, die als vrijwilliger uit Nieuwkoop betrokken is bij de organisatie. “Elke dag komen nog aanmeldingen binnen.” Mensen kunnen zich aanmelden voor één dag, maar ook voor meer dagen. Vastenactie zorgt elke dag voor vervoer van het beginpunt naar het eindpunt of andersom. Als mensen meerdere dagen willen meelopen, kunnen ze ook overnachten op een kampeerboerderij in Noorden.

  • Meer informatie over de Pelgrimstocht en aanmelding is te vinden bij Pelgrimstocht 2018 op de website van de Vastenactie.

De Pelgrimstocht wordt georganiseerd door Vastenactie, het bisdom Rotterdam en de parochies Pax Christi (Woerden – Oudewater), Sint Jan de Doper (Bodegraven – Gouda) en H. Clara (Noorden-Langeraar).

Voor meer informatie:

  • Guus Prevoo, veldwerker Vastenactie. M. 06 – 27553005
  • Peter Oorthuizen M. 06 – 51221574