Een schijnbaar bescheiden aanbod, grote consequenties? Dat weten we niet, maar dromen doen we wel!

Tijdens de Adventsactie, waar we geld inzamelden voor cursussen tot naaister voor jonge Afrikaanse meisjes, kregen we een aanbod. ”Ik heb nog een naaimachine over, kunnen jullie daar wat mee?”

Daar zijn we op ingesprongen. Even een bliksemactie opzetten. En nu? 20 naaimachines hebben we gekregen. Ja, 20 stuks. Allemaal ingeleverd bij stichting Gered Gereedschap. Die repareren zoveel mogelijk machines, regelen extra naalden en wat garen en zorgen voor de verzending naar projecten in de derde wereld. En dan? Nou, volgens mij geeft elke naaimachine daar een gezin de mogelijkheid om de kost te verdienen. Dus 20 machines, laten we zeggen 15 volledig reparabel. Dat is wel een hele straat gezinnen aan de bak. Dus eten en een toekomst.

Daarom, dankjewel aan alle gulle gevers. Wat een uitkomst! En we vonden ook een sponsor voor de transportkosten. GEWELDIG DUS!

De MOV-groep van de Clara.