Donderdag 1 maart wordt door de Pastoraatsgroep van de St. Jan de Doperkerk en de PGL een gezamenlijke solidariteitsmaaltijd georganiseerd in De Ontmoeting (Dorpsstraat 49, Leimuiden). Dit keer is het een eenvoudige gezamenlijke maaltijd met als thema Even minderen voor een ander.

In het uiterste noorden van Zambia heeft de hiv-epidemie ongenadig toegeslagen. Talloze mensen raakten geïnfecteerd, werden ziek en overleden. Kinderen werden wees. De zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria helpen de allerarmste families weer op eigen benen te staan. Zij zijn sinds 1962 actief in de Mbala-regio in Zambia. Zij hebben zich vooral ingezet op het gebied van onderwijs en ziekenzorg met name voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen en hun ouders.
Het doel van dit project is om de onafhankelijkheid van deze mensen te vergroten door ze te trainen op ondernemerschap en manieren hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden. Na drie jaar hebben deze mensen voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen.

De maaltijd begint om 18.00 uur en de deur is open vanaf 17.45 uur. Voor de maaltijd wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, die bestemd is voor de Vastenactie.

Klik HIER voor meer informatie.

Graag aanmelden vóór maandag 25 februari.
Parochiesecretariaat St. Jan de Doper: tel. 0172-508118 (mail Leimuiden_rijnsaterwoude@rkgroenehart.nl)