Ook dit jaar gaan we weer op bedevaart naar Lourdes. Het is een 8 daagse busreis van 21 t/m 28 september 2018.

Het programma is als volgt:

Dag 1: van Nieuwkoop naar Licieux de stad van de Heilige Theresia.

Dag 2: van Licieux naar Bordeaux

Dag 3: van Bordeaux naar Lourdes

Dag 4, 5 en 6 zijn we in Lourdes

U kunt deelnemen als u wilt aan de welkomstviering met de eigen groep, de Nederlandse mis in de Grot, De internationale mis in de ondergrondse Pius X Basiliek, De sacramentsprocessie, de Lichtprocessie, de grote of kleine kruisweg en de afscheidsviering met de eigen groep.

U kunt Lourdes bekijken, een wandeltocht maken langs alle bezienswaardigheden die te maken hebben met het leven van Bernadette, het meisje dat Maria mocht zien tijdens haar verschijningen. U kunt meedoen met een rondleiding over het Heiligdom, meegaan de berg op en Lourdes van bovenaf bekijken, het kasteel van Lourdes bekijken, Uw inkopen doen bij een van de vele winkeltjes, kortom te veel om op te noemen en ook misschien wel te veel voor één bedevaart!

Op een van deze dagen gaan we naar de Pyreneeën, waar u kunt meedoen met een viering met handoplegging in het mooie dorpje San Savin en kunt luisteren naar de uitleg over de wetenswaardigheden van het mooie kerkje. U kunt ook een voettocht maken richting oorsprong van de Gave. Als u dat niet wilt is aan de voet van de berg ook een mooi kapelletje te bekijken of een souvenir te kopen in het winkelstraatje.

Dag 7 gaan we van Lourdes naar Nevers waar we even langs gaan bij Bernadette die in de kloosterkapel ligt. Haar lichaam is altijd gaaf gebleven en haar bezoeken is een mooie afsluiting van de bedevaart.

Dag 8 gaan we van Nevers en komen vroeg in de avond aan in Nieuwkoop.

Wim Balvert rijdt de bus weer van de firma van der Laan en Rob Aupers is weer uw reisleider. Bouke Bosma gaat mee als de geestelijk verzorger.

Inmiddels zijn sinds 1958 u reeds 682 pelgrims vóór gegaan.

Waaronder mensen die het “wel eens wilde zien”, en onder de indruk vaker terug kwamen.

Ook iets voor U?

Tip: Ga samen met je vader of moeder, of met je kinderen. Telkens weer als dat gebeurt is het een wonder op zich als je ziet hoeveel tijd je in die week voor elkaar kunt vrijmaken. Je komt terug met een heel bijzondere ervaring.

Binnenkort vindt u de folders en inschrijfformulieren in de kerken van de federatie.

U kunt u nu al aanmelden bij:

Bets Verhage (0172-573713)

Corrie Baas (06-16098620)

Gré de Boer (0172-572208)

Gerard van den Ham (0172-538788

Anneke Rierbroek (071-3313057)

(alle informatie is onder voorbehoud van nog niet te voorziene wijzigingen)