Aan de Goede Week/Lijdenstijd en Pasen wordt in de Nederlandse koorwereld altijd veel aandacht besteed. We hoeven daarvoor alleen maar te kijken naar het aantal uitvoeringen van bijvoorbeeld Bach’s Matthäus- en Johannes-Passion en Pergolesi’s Stabat Mater dat jaarlijks de revue passeert.

Concerten waarin ook Hemelvaart en Pinksteren centraal staan, worden daarentegen zelden geprogrammeerd. Dat is jammer want voor Pinksteren zijn namelijk ontelbare prachtige koorwerken gecomponeerd.
Hoogste tijd dus dat kamerkoor Con Passione uit dit rijke repertoire put, waarbij we van de gelegenheid gebruik willen maken naast werk van bekende óók werken van minder bekende componisten te laten klinken.

Het koor zingt a capella werk alsook basso continuo en strijkorkest begeleide koorwerken uit de periode van 16e tot en met 21e eeuw. Het concertprogramma zal chronologisch worden opgebouwd. Het begint dus met muziek voor de Goede Week en eindigt met Pinksteren. Dit verklaart tevens de titel van het programma “Hodie completi sunt”. Dit is het begin van de Magnificat-antifoon (beurtzang) voor de tweede vesper van Pinksteren: “Hodie completi sunt dies Pentecostes, alleluia.” (“Vandaag zijn de dagen van Pinksteren vervuld, Alleluia.”)

Een concert waarin muziek rondom Pasen, Hemelvaart en Pinksteren centraal staat wordt zelden of nooit uitgevoerd. Dirigent Dirk Kaandorp vond in een digitaal archief in Guatemala een mooie toonzetting van het “Veni Sancte Spiritus” van ene Delgado. Deze componist leefde in 1700 en schreef het werk in 1724. Na zo’n 250 jaar komt het stuk tot weer tot leven, door Dirk Kaandorp bewerkt en speelklaar gemaakt voor Con Passione.

Het koor wordt begeleid door een strijkkwintet en basso continuo (=kistorgel). Het concert wordt uitgevoerd op 27 mei 2018 in De Spreng in Oude Wetering

Tijdens het concert zal de zaal d.m.v. belichting gekleurd worden naar de liturgische kleuren van de respectievelijke feesten. Paars voor de Goede Week, wit voor Pasen en Hemelvaart, en rood voor Pinksteren.

Toegangskaarten zijn te koop voor € 15,00, in de voorverkoop slechts € 13,00.

Meer infotmatie vind u op website: http://kamerkoorconpassione.nl