Wat een grote groep kinderen in onze orangerie.

Voorzien van een naambadge zoeken ze een groep op in de kring en dan kan het beginnen. Spannend is het wel, want er zijn zoveel kinderen die je helemaal niet kent. Pastor v.d. Reep opent de bijeenkomst en al snel is het ijs gebroken. Aandachtig wordt er geluisterd naar alles wat verteld wordt, wordt het boek bekeken waarin de kinderen werken als voorbereiding op het Heilig Vormsel.

Gelukkig voor de kinderen wordt er niet al te lang gepraat, maar worden de kinderen aan het werk gezet. Met gekleurde kralen wordt een gebedssnoertje geknoopt. Gekleurde kralen, elke kleur met zijn eigen betekenis. Er is een kraal voor rust, één voor spijt, een kraal voor andere mensen, een liefdeskraal, maar ook een kraal voor als je twijfelt en één om bij te relaxen.

Ten slotte een kraal om bij te dromen. Dromen van een mooie wereld waar je straks al gevormde aan mee mag bouwen; een wereld vol vrede. Een echte rozenkrans is het niet, maar al die dingen waarvoor je mag bidden, ze doen wat met je.