De jaarlijkse Federatieweek van de Clara en Franciscus federatie vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 8 oktober en staat in het teken van meedoen. De werkgroep organiseert de hele week activiteiten voor alle parochianen.
De federatie is in 2011 opgericht en bestaat uit de parochiekernen Aarlanderveen en alle kernen in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Met het doel om zoveel mogelijk verbinding te creëren tussen de parochianen van deze kernen vindt jaarlijks de federatieweek plaats.

Hieronder leest u het programma van de Federatieweek. Klik HIER om het te downloaden.

Jongeren trappen eerder af
De actieve jongerenwerkgroepen van de federatie trappen een weekje eerder af met een barbecue in Aarlanderveen. Rondom de barbecue wordt er gesproken aan de hand van het thema ‘Coming home: wanneer voel jij je thuis?’. De tieners (10-15 jaar) van Rock Solid starten de middag om 14.00 uur, de jongeren (16-30 jaar) sluiten aan vanaf 19.00 uur.

Openingsviering met jubileum pastor Hoogenbosch
De Federatieweek wordt op zondag 1 oktober officieel geopend tijdens de viering in de H. Adrianuskerk in Langeraar. Het thema van de viering is ‘De wegen van God’. Wat is jouw weg, welke richting ga je uit? Wat zijn de wegen van God, welke richting wijst Hij? En lopen deze wegen parallel daaraan of eerder dwars erop? Het koor Lords Voice ondersteunt de viering en er wordt voorgegaan door pastoor Glas, diaken van Aarle en pastor Hoogenbosch. Voor haar is het een bijzondere viering: zij viert hierin haar 25-jarig jubileum.
De viering start om 10.00 uur. Na de viering is er gelegenheid om pastor Hoogenbosch te feliciteren in zaal Parola tegenover de kerk.

Vrijwilligersavond
De federatie draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ieder jaar wordt er tijdens de federatieweek een groep vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn de vrijwilligers van de pastorietuinen en begraafplaatsen aan de beurt. Zij hebben een uitnodiging ontvangen voor een bierproeverij in Roelofarendsveen op donderdag 5 oktober.

Symposium: Voltooid leven: zegen of vloek?
Voltooid leven is een actuele term geworden die de laatste tijd veel in de media naar voren komt. Hoe gaan wij om met deze ontwikkelingen? Tijdens het symposium op vrijdag 6 oktober zullen de sprekers Ds. Tjaard Barnard (remonstrants theoloog en predikant) en Dr. Huub Flohr (RK moraaltheoloog en pastoor) hun licht laten schijnen over dit onderwerp. Tussendoor is er muziek door het koor Faith en zijn er gezamenlijke gesprekken. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten met een hapje en een drankje.
Het symposium vindt plaats in de H. Petruskerk in Roelofarendsveen en start om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Musical Esther
In één dag een musical instuderen én uitvoeren: dat doen de basisschoolleerlingen uit de hele federatie op zaterdag 7 oktober. De kinderen worden begeleid door professionals op het gebied van theater. Overdag repeteren zij hun teksten, hun dans en zang en wordt er geknutseld. ’s Avonds om 19.00 uur begint de voorstelling in de H. Adrianuskerk in Langeraar. Entree: € 2,- per persoon, € 5,- per gezin.

Slotviering ‘De wijngaard van God’
De Federatieweek wordt in stijl afgesloten met een viering in de H. Petruskerk in Roelofarendsveen op zondag 8 oktober om 10.30 uur. De viering staat in teken van de oogstmaand oktober. Als Gods kinderen zijn we werkers in de wijngaard van God. Welke oogst kunnen we Hem aanbieden? De muzikale ondersteuning tijdens de viering is in handen van het koor Cadans.
De viering wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden door de KRO/NCRV.

Tot slot: tocht langs de orgels van de Franciscusparochie
Na de viering in de H. Petruskerk in Roelofarendsveen staat er een mooie tocht gepland langs de orgels van de Franciscus parochie. De tocht is uitstekend geschikt om per fiets af te leggen, maar bij slecht weer of wanneer de tocht voor u wat ver is, kunt u natuurlijk ook de auto pakken. De orgels die worden bezocht zijn niet alleen de moeite waard om naar te luisteren, er wordt ook nog iets verteld over de orgels. Neem uw lunchpakket mee, de koffie staat klaar in de te bezoeken kerken.
Aanmelden kan via borstoudshoorn@hetnet.nl of tel. (071) 501 23 42.