De Passion?  Dat is toch pas ergens in maart 2018?  We horen het u denken. Toch is de organisatie ervan al een paar maanden geleden begonnen.

Na een aantal uitvoeringen van de Passion is het best wel moeilijk om origineel voor de dag te komen. Het lijkt wel of er ieder jaar sprake moet zijn van de overtreffende trap qua insteek en uitvoering.  Toch hebben we, naar wij menen, een opzet gevonden die past bij onze parochiekern. Geen technische hoogstandjes, maar een opzet, waarbij de lading van het verhaal tot uiting moet komen in getoonde beelden en gesproken en gezongen teksten. Er is mooie muziek gevonden, de tekst is geschreven, en nu komt het aan op de uitvoering. En daar hebben we u bij nodig! We fotograferen een aantal scenes uit het lijdensverhaal. Op 10 september beginnen we hier mee.

Na afloop van de viering is er natuurlijk eerst koffie, maar daarna gaan we in de tuin de intocht van Jezus in Jeruzalem in scene zetten en fotograferen. U weet, bij de intocht stonden veel mensen langs de kant van de weg. En daar komt onze vraag om de hoek kijken. Wilt u als parochiaan ook deel uitmaken van de menigte die Jezus inhaalt in Jeruzalem? U hoeft er geen acteerervaring voor te hebben.

Wij zouden het leuk vinden als u massaal aan deze oproep gehoor wilt geven, want op deze manier wordt de Passion een gebeuren van, voor en door parochianen.

Zien wij u op 10 september?