banneux_jongerenweekend

Ooit ontmoette een jong meisje Maria in Banneux…

Wat wil jij van haar ontdekken?

Thema: voel jij je geroepen …?

Ben je 15 jaar of ouder en nieuwsgierig naar wat er bij een Maria bedevaart gebeurt? Teken dan in op dit aanbod van het Banneux-comité bisdom Rotterdam.

Binnen een eigen jongerenprogramma ervaren we wat het is om in deze tijd Maria te ontmoeten, zoals dat meisje Mariette Beco Maria ontmoette. Daarnaast nemen we deel aan de internationale viering en gaan we dit jaar in gesprek met Kardinaal Eijk die aanwezig zal zijn.

Ook is er een ontmoeting met bedevaartgangers die jaar in jaar uit in Banneux komen. Wat zoeken ze hier? Wat vinden ze hier? Hoe belangrijk is Maria voor hun geloof? Zaterdagavond bezoeken we zelf de bron (waar het allemaal gebeurde) en staan we een moment stil bij de Maagd der Armen, Maria van Banneux.

Maar zeker niet onbelangrijk… Wat kan een bedevaart zijn voor jou? Ben je al eens eerder op bedevaart geweest of kan dit jou eerste keer zijn? Vind jij het belangrijk om je handen uit de mouwen te steken en anderen (in deze bedevaart de ouderen) te helpen? Heb jij weleens verhalen gehoord van je ouders of opa of oma over een Maria Bedevaart?

Jongerenkoor TUTTI uit Gorinchem gaat mee als koor met deze weekend bedevaart.

Geïnteresseerd geraakt? Ervaar het een keer zelf en ga met ons mee!