Tour of Faith bij de Nationale Bedevaart in Brielle

Op zondag 8 juli vindt Nationale Bedevaart in Brielle plaats. Deze dag trekken mensen uit het hele land naar Brielle om de Martelaren van Gorcum te gedenken. De martelaren zijn 19 priesters die tijdens de Spaanse opstand door de geuzen worden gemarteld en gedood om hun geloof.

De Bedevaart bevat een speciaal jongerenprogramma, waarin bisschop Van den Hende meer uitlegt over de martelaren. Het thema van de bedevaart is ‘Verbonden in Christus’.

Programma
11:00 uur Eucharistieviering
13:30 uur Jongerenprogramma
14:30 uur Kruisweg
15.30 uur Vespers en processie met pelgrimszegen

WJD reis Panama 2019wjd_panama2018

Woensdag 7 juni is de Nederlandse reis naar de Wereldjongerendagen 2019 in Panama gepresenteerd door Jong Katholiek en reisorganisatie VNB. Bij de presentatie was ook de ambassadeur van Panama, de heer Willys Delvalle Velasco, aanwezig. De presentatie vond plaats in Den Haag.

Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld, een rolmodel voor jongeren en hij nodigt de jongeren uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben voor het heden en hoop voor de toekomst. De paus koos voor de WJD het thema: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1, 38). Gerrie Conen, van Jong Katholiek zegt hierover: “Die hoop, die moed, dat voorbeeld willen wij ontdekken onder het motto: ‘Discover your identity’.”

“De wereld ontdekken, Panama ontdekken… Maar ook ontdekken wie jezelf bent, waar je staat in de wereld en wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij in de organisatie waar je werkt, in de onderwijsinstelling waar je studeert? Wat betekent het katholiek te zijn en hoe belangrijk is een katholieke identiteit in deze snelle wereld? Samen met de bisdommen en vele katholiek maatschappelijke organisaties geven we inhoud aan het thema”, aldus Gerrie Conen.

Fredi Hagedoorn van het Bisdom Rotterdam geeft aan dat de landelijke reis een kans biedt om jongeren uit het hele land te ontmoeten en ook de contacten met jongeren uit het eigen bisdom aan te halen en te vernieuwen. Daarnaast zullen er voor jongeren uit het bisdom Rotterdam ook momenten zijn om samen op te trekken, zoals bijvoorbeeld in de voorbereiding tijdens een Tour of Faith.

  • Ben je in januari 2019 tussen de 18 en 30 jaar en heb je interesse om mee te gaan? Stuur dan een mail naar E wjd@bisdomrotterdam.nl
  • Lees verder op www.rkkerk.nl
  • Boeken kan via de website van VNB

Meer informatie over de WJD

  • Voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar
  • Vertrek uit Nederland dinsdag 15 of woensdag 16 januari
  • Days in the Diocese (bisdom Santiago de Veraguas) donderdag 17 t/m maandag 21 januari
  • WJD in Panama stad, dinsdag 22 t/m zondag 27 januari
  • Terugreis naar Nederland maandag 28 of dinsdag 29 januari

De reis wordt georganiseerd door Jong Katholiek en VNB en wordt aangeboden voor de vroegboekprijs van € 1.499,- (prijs geldig tot eind januari 2018). Dit is een all-in prijs inclusief het standaard WJD-pakket en het vervoer.

Agenda
8 juli: Tour of Faith bij de Nationale Bedevaart in Brielle
25 augustus: Rock Solid in Aarlanderveen

Heb jij een leuk stukje voor op deze pagina? Stuur dit naar samenstromenjongeren@gmail.com.