Altijd al eens in de H. Adrianus kerk in Langeraar willen binnenlopen? Dan is daar nu alle gelegenheid voor. Vanaf dinsdag 11 juli tot en met donderdag 24 augustus is de kerk elke middag (behalve op maandag) van 13.30 uur tot 16.00 uur open. De kerk is in de Neo-gotische stijl gebouwd. De architecten waren J.L.Mester, leerling van de bekend P.J.H.Cuypers en J. Scheepens. Het gebouw staat bekend om de geweldige akoestiek, de prachtige schilderingen, de apostelbeelden, de piëta en kunstwerken als de doopvont en het oude hoogaltaar. Vanwege de 60 meter hoge toren kan de kerk al van verre worden gezien en is deze beeldbepalend voor de omtrek. In de volksmond wordt wel gesproken van ‘de Kathedraal van de Rijnstreek’.

Op de genoemde dagen is er alle rust om overal van te genieten en misschien een kaars opsteken of even te bidden. Er ligt een stencil met informatie klaar maar ook een speurtocht behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam voor jong en oud.