Wanneer mijn gedachten afdwalen tijdens een viering, betrap ik mijzelf erop dat mijn ogen blijven steken bij de bloemen. Luisterend naar het woord, kijkend naar de bloemen, voel ik de rust. Bij mijn kennismaking met de leden van de bloemengroep vertelden zij mij dat ze twee keer per week (op dinsdag- en vrijdagochtend) samenkomen om de bloemen te verzorgen en/of nieuwe stukken maken. Een intensieve klus die met veel enthousiasme en liefde wordt gedaan. Echter, vertelden zij mij, is het best een hele klus en zouden zij graag nieuwe parochianen ontmoeten die hun groep willen versterken. Vele handen maken licht werk immers. ‘Moet je er iets voor kunnen?’, vroeg ik hen. ‘Misschien een cursus doen?’. Nee hoor, stelden ze mij gerust. ‘Als je het maar leuk vind. Gewoon handen uit de mouwen en je leert het vanzelf, van en met elkaar’. Bent u enthousiast geworden of kent u andere mensen voor wie u het iets lijkt? Loop gewoon eens binnen op vrijdagochtend of meld u aan via het secretariaat.

door: Angelika Verboom, namens de Bloemengroep