icoon-wijdingOnder belangstelling van de iconenschilders, familie en andere geïnteresseerden zijn 41 iconen gewijd op zondag 14 mei.

Aan het eind van de eucharistieviering, waarin pastor Van Steekelenburg voorging, vond de wijding plaats.   Gezegend met wijwater, bewierookt en getekend met een kruisje Chrisma.  Veel verschillende afbeeldingen van Heiligen zijn met plezier gemaakt door de leerlingen onder deskundige leiding van Kees Rietveld en Louis van Veen.

Na de wijding zijn de iconen, voor ons als gelovigen, méér dan mooie afbeeldingen.  Het zijn vensters naar de hemel waarin wij op aarde de Heiligen kunnen zien.  De Heilige, die op een icoon zichtbaar is, wordt als voorbeeld gezien om na te volgen.  Wij bidden hier op aarde om hun voorspraak bij God.

Dat de cursisten er veel plezier in hebben blijkt uit de wens om door te gaan, om een nieuwe icoon te gaan maken.

Ook interesse om een icoon te maken? Kees Rietveld weet er alles van tel. 0172-539945.
 

Cursist Gerard van den Ham