Op 12 mei was voor parochianen uit Noorden een viering bij de Mariagrot gepland.

Aan de voorbereiding lag het niet, zoals gewoonlijk was alles tot in de puntjes geregeld, maar jammer genoeg kan zelfs koster Gerard geen invloed uitoefenen op het weer. En dat liet zich deze morgen nou niet bepaald van zijn beste kant zien, al zullen akkerbouwers daar ongetwijfeld heel anders over gedacht hebben. Er viel een groeizaam mei-regentje, maar voor een viering in de open lucht was het toch echt te nat, dus werd uitgeweken naar de kerk. Daar werd in betere omstandigheden intens gevierd en gebeden tot Maria.

Toen na afloop van de viering het regenen even gestopt bleek te zijn, toog het hele gezelschap alsnog naar de grot om Maria hulde te brengen.  Toch even dicht bij haar zijn geeft een goed gevoel. Daarna was door de dames van de catering weer gezorgd voor een lekker kopje koffie met een traktatie en gingen de aanwezigen met een goed gevoel weer huiswaarts.

viering-12-mei-noorden