In het mortuarium is een tentoonstelling te zien van een groot aantal afbeeldingen van Maria. Het is toch maar een
beperkte keuze. Kijk maar eens op internet en google op “Maria”, Onze Lieve Vrouwe”, “Moeder Gods”. Je staat versteld van de hoeveelheid bedevaartplaatsen ook in Nederland, waar een bijzondere afbeelding van Maria vereerd wordt. Bij alle afbeeldingen, afgedrukt op A3 formaat is een korte uitleg te lezen. De tentoonstelling is een onderdeel van wat er te zien is in onze kerk op de kerkennacht, maar zal langer te zien zijn voor degenen die op 24 juni niet in de gelegenheid zijn te komen kijken.
In dit kader is het ook wel aardig om te vermelden dat het Catharijneconvent in Utrecht een interessante tentoonstelling heeft over Maria. De rest van het museum is trouwens ook een bezoekje meer dan waard. (zie voor meer informatie: www.catharijneconvent.nl)
Rob Aupers
maria