De Vuurdoop
De Vuurdoop is elk jaar een fantastisch evenement voor vormelingen. Het is een dag vol spanning, spektakel en actie voor jongeren die dit jaar gevormd worden of gevormd zijn. Een feestelijke dag: om elkaar te ontmoeten, om alle feestelijkheden rond het vormsel te besluiten en om samen met andere jongeren Kerk te zijn.

De Vuurdoop is echt iets voor jou! Je kunt de toren van de kathedraal beklimmen of het spook van de kathedraal ontmoeten en er is theater. Ook ga je in gesprek met geïnspireerde mensen en organisaties als Amnesty International.

Fotocollagewedstrijd
Om dit jaar in aanmerking te komen voor de Vuurdooptrofee is een fotowedstrijd uitgeschreven. Vormselgroepen kunnen een fotocollage maken rond het thema ‘Je geloof uitdragen’. Iedere jongere uit de groep kan een foto maken. Stuur de fotocollage vóór 7 mei 2017 naar devuurdoop@bisdomrotterdam.nl o.v.v. ‘Vuurdoop fotowedstrijd’ om de Vuurdooptrofee te winnen!

Informatie Vuurdoop:
Locatie: HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 305, Rotterdam
Datum: 3 juni
Start: 10.00 uur

vuurdoop2017

Zomerkampen
Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks drie zomerkampen, elk voor een eigen leeftijdscategorie. Deelnemers komen uit het hele bisdom, dus ze leren elkaar snel kennen. Dit jaar is het thema ‘Handen uit de mouwen’ waarin de werken van barmhartigheid centraal staan: iets goeds doen voor een ander naar het voorbeeld van Jezus. Ga mee en beleef een week vol ontspanning, sport en spel, lol, inspiratie en geloof!

Kinderkamp
Het Kinderkamp is bedoeld voor jongens en meisjes van 8 – 12 jaar uit het hele bisdom. Het kamp vindt plaats in Amerongen van zondag 16 tot en met zaterdag 22 juli 2017.

Tienerkamp
Het Tienerkamp is bedoeld voor jongens en meiden van 13 en 14 jaar uit het hele bisdom. Het kamp vindt plaats in Lisse van zondag 16 tot en met zaterdag 22 juli 2017.

Jongerenkamp
Het Jongerenkamp is bedoeld voor jongens en meiden van 15 t/m 17 jaar uit het hele bisdom. Het kamp vindt plaats in Roosendaal van zondag 16 tot en met zaterdag 22 juli 2017.

Tour of Faith in Den Haag
Tour of Faith is de maandelijkse jongerenontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) in het bisdom Rotterdam. Je bent steeds te gast in een parochie. Je viert de eucharistie met de bisschop als celebrant, hebt een geloofsgesprek en sluit af met een gezamenlijke (brood)maaltijd. Tour of Faith vindt plaats op elke tweede zondag van de maand. De eucharistieviering begint om 15.00 uur. Het programma eindigt rond 18.30 uur.
14 mei
15.00-18.30 uur
Blauwe Zusters
Fluwelen Burgwal 45
Den Haag

Agenda
7 mei: Jongerengroep in Aarlanderveen
14 mei: Tour of Faith bij de Blauwe Zusters in Den Haag
19 mei: Rock Solid in Noorden
19 mei: Rock Solid in Aarlanderveen

Heb jij een leuk stukje voor op deze pagina? Stuur dit naar samenstromenjongeren@gmail.com.