kerk_kerkennachtJe komt het weinig tegen dat de kerk een artistiek filmpje maakt om een activiteit te promoten. Maar voor de Kerkennacht die plaatsvindt van 23 tot 25 juni dit jaar, is dat wel gebeurd. Filmmaker Wessel van Wanrooij schoot beelden bij het thema ‘Meer dan een dak’, het leidmotief voor de Kerkennacht dit jaar. Aan de film werkt een aantal bekende Nederlanders mee. De film is te bekijken op de website van de Raad van Kerken, YouTube en de Facebook-pagina van de Kerkennacht.

Beelden
De filmploeg heeft drie dagen gebruikt om de film op te nemen. In de opnamen zijn de St. Jan in Den Bosch, de kapel van het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerken in Utrecht en de Oud-Katholieke Kerk in Amersfoort verweven. Doel is op speelse wijze duidelijk te maken dat mensen in het weekend van 23 juni welkom zijn om kennis te nemen van wat er in kerken in Nederland aan schatten te zien is en wat er aan moois te beleven valt.