soberheidsmaaltijd-2017Op vrijdag 17 maart aan het einde van de middag liep de Orangerie aan het Noordeinde vol met mensen.

Zo’n 45 mensen kwamen af  op de sobere maaltijd ten bate van de Vastenactie. Deze werd voor hen bereidt door de vormelingen van dit jaar. En ze hadden het er maar druk mee. Onder deskundige begeleiding van Marian hadden ze twee soorten soep gekookt, boterhammen gesmeerd en belegd, eieren gekookt en de tafels netjes gedekt.

Vervolgens was het al weer tijd om de gasten te verwelkomen, jassen aannemen, de administratie bijhouden en de gasten de weg wijzen. En dat allemaal maar met z’n vieren! Top gedaan hoor!

Rond zes uur was iedereen binnen en deed Gerard van den Ham namens de MOV het woord. Hij vertelde iets over het Vastenactie project in San Salvador. Hoe de kinderen en jongeren daar  gebukt gaan onder het geweld op straat door de verschillende bendes. Hij vertelde ook over de eilanden van hoop die de zusters daar hebben opgericht om de kinderen een veilig oord te bieden.

Hierna ging diaken van Aarle voor in het gebed en was het tijd om te gaan eten. Er werd gezellig gebabbeld, de bediening was prima geregeld en de soep smaakte heerlijk. Rond een uur of acht was iedereen weer tevreden vertrokken richting huis.  Met een aantal behulpzame handen was alles weer snel afgewassen en opgeruimd. Iedereen die geholpen heeft om de maaltijd mogelijk te maken hartelijk dank voor de medewerking!

De MOV en de vormelingen kijken terug op een geslaagde maaltijd.

Voor het Vastenactie project heeft de maaltijd € 272,– opgeleverd, een mooi resultaat.

MOV Zevenhoven en de vormelingen