palmtak-palmtakjes-palmtakken-buxustak-palmzondag1Het kinderkoortje had geoefend o.l.v. juf Jolanda, samen met moeders waren Palmpasenstokken feestelijk versierd, dus was het tijd om het feest van Jezus’ intocht  in Jeruzalem te vieren.

Vol enthousiasme liepen de kinderen in optocht door de kerk. Het Hosannageroep was niet van de lucht. Het is toch ieder jaar weer een vertederend gezicht om de kinderen zo blij met hun Palmpasenstok te zien lopen. Na afloop mochten de kinderen de tuin in om te speuren naar papieren eitjes in de bomen, waarop een letter stond geschreven. Hadden ze alle letters verzameld en het goede woord samengesteld, dan was de beloning een zakje lekkere paaseitjes. Vol overgave stortten ze zich de tuin, voorzien van zaklantaarn, die gelukkig niet nodig was, want het was prachtig lenteweer en het bleef lang licht.

Een geslaagde viering, enthousiaste kinderen, tevreden ouders. Daar doen we het voor.