Zondag 29 januari stond tijdens de Regenboogviering het Bijbelverhaal van de kinderzegen centraal.

We lazen het verhaal over Jezimg_6094us die de kinderen bij hem riep. Jezus vertelt de kinderen dat zij belangrijk zijn en hij geeft ze de Zegen. Na het verhaal gingen alle kinderen bij elkaar zitten en lieten we elkaar spullen zien die we meegenomen hadden van thuis. We hadden allemaal iets meegenomen wat met de kerk en geloven te maken had. We lieten elkaar kruisjes zien, de bijbel, doopkaarsen en er was ook iemand die foto’s van haar eigen doop mee had genomen. We bekeken het kerkgebouw en herkenden de paaskaars, doopvont en bewonderden de glas in lood ramen. 

Met elkaar stonden we stil bij het geloven en het naar de kerk gaan. Natuurlijk zongen we onze Regenboogviering – liedjes. Veel van de kinderen kennen de liedjes inmiddels heel goed en zingen hard mee. Aan het nieuwe Onze Vader moeten we nog wel even wennen, maar die leren we ook nog wel. 

Onze volgende viering is 2 april. Alle kinderen vanaf ongeveer 3 jaar zijn van harte uitgenodigd. Maar ook volwassenen die deze leuke viering wel eens mee willen maken, zijn natuurlijk van harte welkom. 

Tot dan!