Ziekendag wordt herhaald

Na het succes van de eerste zogenaamde ziekendag in de parochie van de H. Franciscus, die in mei 2015 in de Petruskerk in Roelofarendsveen werd georganiseerd, heeft het organiserend comité besloten om ook in 2017 zo’n bijzondere dag te organiseren. Deze dag staat gepland voor woensdag 24 mei en zal weer in de Petruskerk worden gehouden.
De dag is bestemd voor mensen die vanwege ziekte of ander lichamelijk ongemak niet in staat zijn om naar de kerk te gaan. Kerkbezoek wordt voor hen mogelijk gemaakt door aangepast vervoer. In de kerk zijn gekwalificeerde hulpkrachten zoals verpleging, een arts en voldoende vrijwilligers aanwezig om de zieken optimaal van dienst te zijn.
In de eucharistieviering zal de bisschop van Rotterdam, mgr. J. H. J. van den Hende, voorgaan. De dag wordt afgesloten met een kort lof. Tussen de kerkelijke diensten in is er gelegenheid voor ontmoeting, een drankje en een hapje. Aan het eind van de dag wordt iedereen weer thuisgebracht. U hebt dan hopelijk een fijne dag achter de rug.
U kunt zich tot uiterlijk 30 april a.s. opgeven bij Ton en Joke Daleman, Pastoor van der Plaatstraat 38a in Rijpwetering, telefoon 071-8884505, e-mail ton_joke@casema.nl. Kent u iemand in Hoogmade, Leimuiden, Oud Ade, Nieuwe en Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Rijpwetering of Woubrugge die voor deelname aan de ziekendag in aanmerking komt, laat het ons weten!