De jaarlijkse Actie Kerkbalans gaat in 2017 op zaterdag 21 januari in Vlaardingen van start.

Om 13.00 uur zal pastoor Dick van Klaveren, bekend van de zondagse televisiemissen vanuit Bodegraven, de klokken luiden van de Pax Christikerk aan in Vlaardingen. Voor deze bijzondere gelegenheid zijn vrijwilligers en belangstellenden van harte uitgenodigd.

‘We kunnen het dienstwerk van de Kerk alleen maar doen van wat we mét elkaar bij elkaar brengen: onze inzet, bezieling én financiën’, zegt pastoor Van Klaveren. Elk jaar zetten zich, speciaal hiervoor, twee weken lang vele vrijwilligers in die in hun eigen woonplaats de Actie Kerkbalans organiseren en veelal bij alle parochianen langs gaan om de bijdrage op te halen. Zij zijn de mensen die in stad en dorp persoonlijk de brieven overhandigen van Actie Kerkbalans, de landelijke actie waarmee een financiële bijdrage wordt gevraagd voor de lokale geloofsgemeenschappen in Nederland. Zo gaan ook de vrijwilligers uit Zevenhoven op pad voor de actie Kerkbalans

Ook in Zevenhoven zullen op zaterdagmiddag 21 januari om 13.00 uur de kerkklokken luiden. Een ongewoon tijdstip, daarom des te opvallender. De vrijwilligers die elk jaar voor ons op pad gaan voor de actie Kerkbalans zullen zich verzamelen op ons kerkplein en daar alle enveloppen in ontvangst gaan nemen die bij de parochianen thuis bezorgd zullen worden.

Met het luiden van de kerkklokken willen wij uw aandacht vestigen op de actie Kerkbalans, met als motto: de kerk verbindt. Hoort u dus de kerkklokken, dan weet u  dat u de envelop van onze parochiekern op de mat zult vinden, met daarin de oproep om gul te geven, als uw kerk u lief is.

Mogen wij op u rekenen?