Met het feest van Driekoningen sluiten we de kerstperiode weer af. De ‘gewone’ zondagen door het jaar beginnen weer in onze kerken. Maar wat was het een mooie decembermaand.  De kinderen die op 11 december de lege stal vulden in een fijne bijeenkomst, het knutselen daarna en de tevredenheid bij de organisatoren doen een mens goed. Op 18 december speelde Crescendo in haar jaarlijkse kerstconcertje in onze kerk, iets wat inmiddels ook al weer een mooie traditie begint te worden.

Toen de kerstdagen zelf. Pastor Bosma en koor Revival mocht zich verheugen in een tjokvolle kerk tijdens de viering op kerstavond. Wat is het fijn als je zo mag samenkomen, zoveel mensen die de komst van het kerstkind meevierden. Na afloop van deze mooie viering werd glühwijn geschonken op het kerkplein, een geste die door de aanwezigen op prijs werd gesteld.

Op eerste kerstdag vond het kerstontbijt voor alleenstaanden plaats. Gerda Waelen en haar cateringteam hadden de tafels prachtig gedekt en om half tien druppelden de eerste gasten binnen voor een gezellig ontbijt, voorafgaand aan de gezinsviering om kwart over elf.  De aanwezigen hadden al snel de praat met elkaar en lieten zich al het lekkers goed smaken. Met vereende krachten werd na dit ontbijt de zaal weer in gereedheid gebracht voor het koffiedrinken na afloop van de viering.

Op 8 januari rondden we de kerstperiode af met de viering rond Driekoningen. Extra aandacht was er voor de vormelingen die op 28 januari as. gevormd zullen gaan worden. Er was door hen hard gewerkt aan het thema De zeven werken van barmhartigheid en daarover vertelden zij tijdens deze viering. Aan het einde van deze viering mochten ze het Driekoningenbrood uitdelen. Drie gelukkigen vonden de boon in het brood en werden in het gezellige samenzijn na afloop tot koning gekroond door Dirk Janmaat, die in een gezellige orangerie alle aanwezigen een Zalig Nieuwjaar wenste. En zo starten we weer een nieuw kalenderjaar.

Namens de BCP is een hartelijk dankjewel op z’n plaats voor al die mensen die rond vieringen en andere activiteiten zo hard gewerkt hebben om alles zo mooi te laten verlopen.

driekoningen-2017