Wat gaat de tijd toch snel. Zo ben je als werkgroepen Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) bezig met een Adventsactie voor Rwanda in 2016, zo werk je alweer aan de voorbereidingen van de Vastenactie voor El Salvador 2017.

Presentatie Adventsactie 2016

                Presentatie Adventsactie 2016

Wat gebeurde er ook weer met die actie voor Rwanda? O ja, we hadden een middag in Hoogmade. Het bijzondere hieraan was dat dit de eerste keer was dat alle MOV-groepen uit de federatie gezamenlijk een activiteit organiseerden. Op zich al een prestatie.  Er waren allerlei activiteiten over het Adventsproject voor straatkinderenopvang in Rwanda, waaronder een presentatie van het project door Johannes en Miriam Witt.

Ook waren de projecthouders uitgenodigd van Dara Europe, het Adventsproject van vorig jaar over Cambodja. We zagen wat onze financiële bijdrage uit 2015 al voor concrete effecten heeft gehad. Zulke projecten zijn dus niet als die gevreesde druppel op een gloeiende plaat; er verandert werkelijk iets in positieve zin voor veel mensen, in dit geval in Cambodja.

We bedanken alle aanwezigen voor hun bijdrage aan deze bijzondere Rwandese middag. We hopen in de toekomst meer van dergelijke federatieve activiteiten voor een Advents- of Vastenactieproject te mogen organiseren in een van onze kernen.

De federatieve MOV-werkgroep

           De federatieve MOV-werkgroep