Seniorenochtend

Van harte nodigen wij u uit om op woensdag 23 november naar de seniorenochtend te komen. Het thema van deze viering is “ouder worden als spirituele weg”. In een mensenleven komen zowel vreugdevolle als moeilijke aspecten voorbij. Hoe voelt het om steeds een stukje van je talenten, je aantrekkelijkheid en belangrijkheid in te leveren en je steeds minder interessant te voelen?

Tijdens de seniorenochtend willen we het accent leggen op het geloofsleven bij het ouder worden en de kracht die daaruit geput kan worden. Wij willen u helpen om de diepere dimensie van het leven, levend te houden en vruchtbaar te maken. Door u een gedachte aan te bieden, waar u kalm en rustig over na kunt denken en vooral ook tot persoonlijk gebed kunt komen. Met het doel u te bemoedigen, zonder de moeilijke kanten van het ouder worden uit de weg te gaan.

De ochtend is bedoeld voor ouderen en iedereen die geïnteresseerd is in ouderen of met ouderen omgaat. Om 10 uur beginnen we met een eucharistieviering. Na de mis wordt u koffie met iets lekkers aangeboden. Om 11.30 uur begint de workshop “ouder worden als spirituele weg”, waarover we onder het genot van een drankje nog wat kunnen napraten. Om 12.30 uur sluiten we de ochtend af.

Namens de pastoraatsgroep Emanuelkern, Ellen van der Willik.