De straatkinderen in de Rwandese hoofdstad Kigali hebben om allerlei redenen hun thuis verlaten en leven in probleemwijken waar geweld, drugsgebruik, misbruik en diefstal veel voorkomen. Fidesco heeft in Kigali enkele gebouwen ingericht om kinderen op te vangen. Dit centrum heet CECYDAR = Centrum Cyprien et Daphrose Rugamba.

Het echtpaar Cyprien en Daphrose Rugamba heeft dit centrum in 1992 opgericht, maar tijdens de genocide op 7 april 1994 zijn zij vermoord. Hun ideaal en werkwijze zijn echter voortgezet.

De professionele opvang van deze kinderen gebeurt in drie fasen om de overgang niet te abrupt te maken; deze kinderen hebben namelijk allemaal een reden waarom zij op straat terecht zijn gekomen.

Wilt u weten hoe deze opvang in Kigali plaatsvindt en indrukwekkende ervaringsverhalen horen over de opgevangen straatkinderen? Dan kan, want Johannes en Miriam Witt (van Fidesco) hebben afgelopen juni dit project een week lang bezocht. Zij hebben daarbij ontzettend veel indrukken opgedaan en veel film- en fotomateriaal gemaakt. Zoveel dat zij dat graag aan u willen doorgeven. Dus kom met uw hele gezin/familie op 27 november naar Hoogmade en beleef een heuse Rwandese middag.

De MOV-werkgroepsleden van alle federatie-kernen nodigen u hiervoor van harte uit.

Rwandeese middag-page-001 (2)