Donderdagavond 6 oktober stond er in ’t Achterom in Aarlanderveen een dia-avond op het pogramma van de federatieweek. Het onderwerp was het Assisi van de H. Franciscus.
AssisiHenk Butink liet aan de hand van de levensloop van Franciscus dia’s zien van alle plaatsen die daarbij van belang waren geweest. Van Assisi tot Rome en van alles daartussen kwamen prachtige foto’s voorbij. Waarbij Henk op buitengewoon enthousiaste en inspirerende wijze toelichting gaf.
Het was voor de mensen die drie jaar geleden waren meegeweest met de reis naar Assisi een feest van herkenning. Maar ook voor de mensen die er toen niet bij waren en wilden zien wat ze gemist hadden, was het een mooie avond. Er was ook iemand aanwezig die volgend jaar naar Assisi en omstreken op vakantie gaat en alvast inspirartie voor de reis wilde opdoen.
Het was een zeer geslaagde avond. En de ouderwetse dia-avondjes kunnen nog best mooi zijn. Dat werd deze avond wel bewezen.