Kom wandelen… stond er in de uitnodigende wervingsflyer met de evenementen van de federatieweek. De wandeling vond plaats op zaterdag 8 oktober. Zo’n dertig personen waren naar Roelofarendsveen gekomen om mee te lopen. Voor aanvang vertelden Gemma Lippens en Jeanne Oudshoorn dat de wandeling in het teken van de zeven werken van barmhartigheid zou staan. Heel toepasselijk natuurlijk, in dit Jaar van de Barmhartigheid. Vooraf was gevraagd om een fairtrade product mee te brengen en een kledingstuk dat niet meer gedragen wordt. Daarmee werd direct al aan twee werken voldaan: de hongerigen spijzen en de naakten kleden.

Wandelen 7Het was ideaal wandelweer: een aangename temperatuur en een strakblauwe hemel. De tien kilometer lange wandeling voerde de deelnemers vanaf de Watertoren in Roelofarendsveen via Oude Wetering naar het natuurgebied De Hanepoel.
Na de koffie vertelde Geert van der Velde, coördinator vluchtelingenwerk bij de gemeenten Nieuwkoop en Roelofarendsveen, over de opvang van vluchtelingen in deze gemeenten. Een interessant verhaal, en er werd daarmee ook voldaan aan het barmhartigheidswerk ‘de vreemdelingen herbergen’.

De wandelaars hadden hun eigen lunchpakket bij zich. Des te groter was de verrassing toen er in de pastorie van de Mariakerk Presentatiekerk in Roelofarendsveen een heerlijke kop soep werd geserveerd.

Deze wandeling was een van de geslaagde evenementen van de federatieweek van de HH. Clara & Franciscus federatie. De week werd op 9 oktober afgesloten met een plechtige eucharistieviering in de H. Petruskerk.

(Foto’s door Jeanne Oudshoorn en Jack Glas)