Clara en Franciscus van Assisië op bezoek in Noorden.

Op zondag 3 juli zijn de deuren van de Martinuskerk in Noorden open gesteld voor een tentoonstelling over het leven van Clara en Franciscus van Assisië. Om 10.00 uur was er een viering in de kerk. Voorganger was diaken van Aarle en een speciaal geselecteerd koor verzorgde de zang. Na de viering werd de tentoonstelling officieel geopend.
De tentoonstelling werd geopend door diaken van Aarlr en broeder Hans-Peter Bartels.
Hans-Peter Bartels is een broeder Franciscaan uit het klooster in Megen.

Wie waren Clara en Franciscus: Franciscus was een bijzondere natuurliefhebber en had een buitengewone band met dieren. Het Zonnelied dat hij schreef, is daar een getuigenis van. Clara groeide op in een adellijke familie in een samenleving met een groeiende kloof tussen arm en rijk. Als jong meisje maakte zij de ommekeer van Franciscus mee.
Jan v. Capel ( de kerststalbouwer) en nog enkele anderen hebben geprobeerd dit in beeld te brengen met deze expositie. Ook zijn er verschillende objecten vanuit de federatie te bewonderen, welke betrekking hebben op Clara en Franciscus.
Nieuwsgierig geworden? Vanaf 3 juli t/m 28 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur is de Martinuskerk te Noorden open voor bezoek