Op de dag van de Diaconie, 8 en 9 november 2015, is er gecollecteerd in de gehele Clara en Franciscus federatie. Het goede doel was De Zeeboederderij in Noordwijkerhout.
De Zeeboederij is een onderdeel van de Stichting van het Kind. Het is een vakantie- en weekendopvang voor kinderen die in tehuizen wonen.
Hier kunnen de kinderen tot rust komen en kind zijn. Daarnaast werkt men aan de zelfstandigheid van de kinderen door middel van workshops zoals koken, schilderen, tuinieren en zwemles.

Op 7 januari mocht een delegatie van de gezamenlijke Parochiële Charitas instellingen (PCI) de opbrengst van de collectes overhandigen op De Zeeboerderij. Na een gastvrije ontvangst door de beheerders, Jorien en Hans, kwamen er al snel enthousiaste maar ook indrukwekkende verhalen op tafel. Trots kon Ina Tersteeg melden dat in de federatie het mooie bedrag van € 4.150,- was opgehaald. De Zeeboerderij was onder de indruk van deze bijdrage. Dit betekent voor een aantal kinderen iets extra’s in hun nog jonge leven.