button_ huwelijkAls twee mensen zoveel van elkaar houden dat ze samen oud willen worden en met elkaar een gezin willen vormen, trouwen ze met elkaar.
Ze beloven dat ze elkaar trouw zullen blijven, ook als er tegenslag of moeilijkheden zijn. Ze zeggen: ik zal er altijd voor jou zijn! Ze geven zich aan elkaar voor altijd.
Als je je zo geeft aan die andere mens, dan lijk je op Jezus die zich helemaal geeft aan de mensen.

In dit filmpje stellen we ons de vraag waarom je voor de Kerk zou willen trouwen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk? Wat merk je daarvan? Ook zijn er twee tips die paus Franciscus ons geeft voor een goed huwelijk.

Vanaf 31 augustus 2018 wordt er voor de aanstaande echtparen uit ons Bisdom een Marriage Course georganiseerd, en wel in Den Haag-Leidschenveen.

Deze Marriage Course is bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus gaan zij, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor hun relatie, en de onderlinge verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – en met een flinke scheut humor. In de acht avonden komen de benodigde theoretische kennis over de betekenis van het huwelijk en de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst samen aan de orde. Maar niet enkel in theorie:

De communicatie binnen de relatie krijgt een serieuze impuls omdat de aanstaande echtparen hun visie op en ervaring met alle onderwerpen van de cursus echt onderling delen, met functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die zij zich hierdoor meteen samen eigen maken. Wederzijdse heldere en eerlijke communicatie wordt op deze manier al vóór dag 1 van het huwelijk een vanzelfsprekend component van hun relatie.

Klik HIER voor meer informatie over inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie.

Aanvraag huwelijk:

Naam bruid:
Naam bruidegom:
E-mail:
Mobiel nummer:
Datum huwelijk:
Tijd
Locatie:
Eventuele opmerking: