button_ heiligecommunieEucharistie

Het sacrament van de Eucharistie staat in het hart van de Rooms Katholieke kerk. Het is het belangrijkste sacrament van ons geloof.

In de Eucharistieviering is Christus bij ons aanwezig. Die belofte heeft hij ons gedaan. “Wanneer je het brood breekt en de beker deelt, ben ik bij jullie” Het woord ‘eucharistie’ komt uit het Grieks en betekent ‘dank-je-wel’. We danken God voor de gave van Jezus Christus.

Klik HIER voor een filmpje over de eucharistie.

Eerste Communie 2018

In het najaar start de voorbereiding van de 1e H. Communie van 2018.
Dit zal gebeuren in een vernieuwde opzet, nl. het catecheseproject Het Anker. In het afgelopen seizoen is hiermee al een begin gemaakt. Het is een aanbod voor het hele gezin. In een aantal bijeenkomsten op de zondagochtend (op 2 plekken in de federatie) volgen 1e  communicantjes, hun ouders en hun broers en zussen een catecheseprogramma en vieren we gezamenlijk de Eucharistie.

Op dit moment zijn we bezig om het programma voor komend jaar klaar te maken, daarbij maken we gebruik van de ervaringen uit het afgelopen jaar.

Informatieavonden
Er zijn twee informatieavonden gepland:

H. Claraparochie 30 augustus
locatie H.H. Petrus en Pauluskerk, Aarlanderveen. Noordeinde 26, in ’t Achterom, aanvang 20.00 uur

H. Franciscusparochie 31 augustus
locatie H. Petruskerk, Roelofarendsveen, Noordeinde187, in de familieruimte, aanvang 20.00 uur

Uitnodigingen
De gezinnen met een zoon of dochter komend jaar in groep 4, ontvangen binnenkort de uitnodiging voor Het Anker en de informatieavonden.
Heeft u nu al vragen, dan kunt u mailen naar info@mijnanker.nl. Wij nemen dan contact met u op.