button_ heiligecommunie     button_l_activiteiten  button_l_nieuwsknoppen_aanmeldenKnoppen_contact

Wanneer een schip nog even niet de haven in kan, gaat het voor anker. Of wanneer je met een bootje op de plas wilt dobberen, laat je het anker zakken.  Even pauze, tijd om rustig om je heen te kijken, een hengeltje uitwerpen, op adem komen. Het anker geeft je boot houvast

Zo  willen we in onze parochiefederatie in het Anker een pleisterplaats bieden aan parochianen, kinderen én volwassenen. Een plaats en een tijd waar geloof, hoop en liefde geleerd en gedeeld worden. Een zondagmorgen waar je op adem, op verhaal kunt komen. Jouw verhaal en het evangelie, het verhaal van Jezus Christus.

Wat is het?

Door het jaar heen zijn er meerdere zondagen waarop we samenkomen voor catechese (geloofsonderricht) en aansluitend de H. Mis. Of precies andersom.
Dit vindt plaats in twee kerken in de parochiefederatie, in Roelofarendsveen en in Langeraar.

Voor wie is het?

Op deze zondagen gebeurt ook de voorbereiding op de sacramenten.
Ouders met communicanten en vormelingen, maar ook volwassenen die zich op de Doop voorbereiden en bruidsparen worden persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen. We vieren met elkaar de Eucharistie. Ouders en communicanten hebben in het uur vooraf ontmoeting en catechese in verschillende groepen. Na de eucharistie ontmoeten de doopleerlingen en bruidsparen elkaar voor een uur geloofsoverdracht.

Wanneer is het?

De Ankerzondagen beginnen na de herfstvakantie:
H. Franciscusparochie 22 oktober locatie H. Petruskerk te Roelofarendsveen
H. Claraparochie 29 oktober locatie H. Adrianus kerk te Langeraar

Informatieavonden ouders communicanten

Voor de ouders van de communicanten zijn er binnenkort twee informatieavonden. U bent vrij om  de avond te kiezen die u het beste past.

H. Claraparochie 30 augustus locatie H.H. Petrus en Pauluskerk, Aarlanderveen, Noordeinde 26
aanvang 20.00 uur

H. Franciscusparochie 31 augustus locatie H. Petruskerk, Roelofarendsveen, Noordeinde187
aanvang 20.00 uur