Onze wens dat er bij de derde Kinderwoorddienst meer kinderen zouden zijn, is uitgekomen: er waren maar liefst 10 kinderen! Het was natuurlijk ook een bijzondere zondag: zondag 1 april was het Eerste Paasdag. Een heel mooi evangelie om samen met de kinderen te lezen. We hebben een plaat bekeken waarop de verrijzenis van Jezus wordt uitgebeeld: de weggerolde steen, Maria bij het graf, de verbaasde leerlingen…

We hebben geluisterd naar paasliedjes van Elly en Rikkert en iets heel bijzonders gemaakt: een grote papieren rol met de boodschap “Jezus is waarlijk opgestaan!” Deze rol hebben we met zijn allen heel mooi versierd en hebben we, toen we weer terug waren in de kerk, uitgerold en aan de mensen laten zien. Ons slotgebed bevat een hele mooie zin die wij u graag mee willen geven: “Elke zondag is een herinnering aan die stralende dag van Jezus zijn opstanding!”.

Onze volgende Kinderwoorddienst is op zondag 6 mei . We hopen dat er ondanks de meivakantie toch veel kinderen bij kunnen zijn. Dit is dan voorlopig de laatste Kinderwoorddienst; zondag 3 juni is de Eerste Communie viering voor de kernen Rijpwetering/ Oud Ade – Hoogmade/Woubrugge in Hoogmade en zondag 1 juli is de terugkomviering voor de communicanten in Rijpwetering.

Dus: graag tot ziens op 6 mei!

Katrin van Polanen en Pauline Chauvet