Verandering
In de parochiefederatie hebben we de keuze gemaakt om de voorbereiding op de sacramenten en het vieren van de eucharistie bij elkaar te brengen. Dit doen we met het Ankerproject. In het afgelopen jaar zijn we gestart met de gezinnen rond de communicanten. In de toekomst zullen ook bruidsparen, doopouders en vormelingen bij het Anker gaan aanhaken. Het Anker is weliswaar een flinke verandering, maar met de eerste ervaringen van het afgelopen jaar, duiken we vol vertrouwen het nieuwe seizoen in. We zijn heel trots op iedereen die tijd en energie hieraan heeft willen geven. Velen van hen gaan hiermee ook het nieuwe seizoen verder.

Informatieavonden voor de ouders van de communicanten 2018
Er twee informatieavonden over Het Anker gepland voor ouders van as 1e Communicantjes. Men is vrij om de avond te kiezen die het beste past. Aanmelden is niet nodig.

H. Claraparochie 30 augustus locatie H.H. Petrus en Pauluskerk, Aarlanderveen, Noordeinde 26
in ’t Achterom, aanvang 20.00 uur

H. Franciscusparochie 31 augustus locatie H. Petruskerk, Roelofarendsveen, Noordeinde187
in de familieruimte, aanvang 20.00 uur

Start van de Ankerzondagen 2017/2018
De Ankerzondagen beginnen na de herfstvakantie:

H. Franciscusparochie 22 oktober locatie H. Petruskerk te Roelofarendsveen

H. Claraparochie 29 oktober locatie H. Adrianus kerk te Langeraar

Dankbaar
Met de dankvieringen in juni hebben we het eerste jaar van het Ankerproject afgesloten. We kijken terug op een bijzonder jaar en een bijzonder project. We zijn heel dankbaar voor de inzet, het vertrouwen en de medewerking van iedereen: ouders, kinderen en medewerkers. Want dat maakte dat we van een geslaagd eerste jaar kunnen spreken. We weten dat (nog) niet alles goed ging, daarom hebben we met alle medewerkers geëvalueerd en de ouders een enquête gestuurd zodat we kunnen leren om het project volgend jaar nog beter te maken.