Op 26 april vindt in Nieuwveen ter gelegenheid van het Reformatiejaar (500 jaar reformatie) een mini-symposium plaats met als thema De kracht en de pijn van de Oecumene.

In het dorp Nieuwveen gaan op zondag twee groepen christenen naar hun eigen kerk. De katholieken gaan naar hun H. Nicolaaskerk, de protestanten verzamelen zich rond de preekstoel in de Ontmoetingskerk.

mini-symposium De Reformatie laat diepe sporen na. Hoewel wij als christenen het goed met elkaar kunnen vinden, merken wij op belangrijke momenten dat de geschiedenis ook ervoor gezorgd heeft dat er scheuringen zijn ontstaan. De laatste decennia zoeken wij als christenen elkaar weer op. En dat moet ook. Oecumene noemen wij dat. En in de loop van de tijd ontdekken wij ook de waarden die de verschillende richtingen hebben gebracht. Maar ook… er zijn nog pijnmomenten.

Dominee Gonja van ’t Kruis en diaken-pastor André van Aarle organiseren een mini-symposium met als thema De kracht en de pijn van de Oecumene. Sprekers zijn Ds. dr. Arjan Plaisier, oud-scriba van de Protestantse kerk in Nederland en Mgr. Dr. Jan Hendriks, (hulp)bisschop in Haarlem.

Zij zullen hun licht laten schijnen over de Oecumene nu en de kansen voor de toekomst.

Tussendoor is er samenzang en orgelspel. Er is ook gelegenheid voor plenair gesprek en een hapje en een drankje. De Ontmoetingskerk in Nieuwveen is open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint de avond. Klik HIER voor het volledige programma. U bent allen van harte welkom.

Locatie: Ontmoetingskerk, Kerkstraat 45, 2441 CC Nieuwveen.